Iivari Junttila

Jyväskylän särmä päällikkö

Jyväskylän vuokraamopäällikkö Iivari Junttila on jututettaessa työskennellyt Vatupassilla tasan kolme vuotta. Nopeasti vatupassiurallaan edennyt Iivari tunnetaan tarkkana kaverina, jolla pysyy numerot päässä uskomattoman hyvin. Vatupassilla pidetty mies on viihtynyt mainiosti.

– Tänään oon ollu päivälleen kolme vuotta täällä töissä. Ei sentään ollu kakkukahveja aamulla, kun ei pyöreitä tullu. Mielellään täällä kyllä olis sinne tasakymmeniin saakka. Pörssifirmoihin verrattuna pienemässä talossa on saanu enemmän vastuuta ja täällä on vapaus tehdä omalla tavalla. Ei niin paljon ylhäältä päin valvota, Iivari pohdiskelee Vatupassin luonnetta.

Jyväskylän myymälässä vuokratuotteet ja työmaapalvelut ovat suuressa roolissa. Iivarin normaali työpäivä kuluukin tilauksia sopiessa ja toimiston paperihommissa, mutta hän pukee mielellään myös hanskat kouriin ja hyppää pihalle.

– Valmistelen mielelläni tilauksia ite ja keräilen tavarat. Mukava tehdä välillä fyysisiä hommia. Esimiehenä on tärkeä olla mukana päivittäisessä toiminnassa ja näyttää esimerkkiä, että kaikki työt ovat yhtä tärkeitä. Vatupassilla onkin hyvä, kun kaikki ovat valmiita mihin tahansa tehtävään. Ei ole merkitystä sillä kuka hommat hoitaa.

Iivarin tarkkuus ja numeropää tunnetaan Vatupassilla hyvin. Ennen piin likiarvo tuli ulkomuistista parinkymmenen desimaalin tarkkuudella, nykyisin mielessä pysyvät Vatupassin satojen tuotteiden järjestelmänumerot. Järjestelmällisyydestä ja särmästä asenteesta on vuokraamotyössä apua.

– Kyllä tarkkuudesta ja hyvästä valmistelusta on hyötyä. Silloin tavarat ovat paikalla ajallaan. Meilläkin työmaapalvelut lisääntyvät jatkuvasti ja tavarat tilataan valmiiksi asennettuna. Työmailla on tärkeää, että kaikki on pystyssä suunnitellusti. Mutta vaikka töissä onkin särmänä, niin ei se huolellisuus aina kotiin saakka yletä, Iivari nauraa.

Vastapainona työlle Iivari on aloittanut jälleen salilla treenaamisen. Aikaa harrastukselle riittää puolison ollessa vaihdossa Norjassa. Kaikki vapaa-aika ei kuitenkaan kulu rautojen kurittamiseen.

– Ostin tuossa uuden pelin pleikkariin. Sen parissa menee mukavasti illat, Iivari hekottelee.