Jukka Karvinen

Molemminpuoliseen hyvään mieleenhän tässä pyritään

Kuopion vuokraamopäällikkö Jukka Karvinen on tehnyt pitkän uran Vatupassilla. Omassa hierontayrityksessä työskennellyt aktiiviurheilija sai vuonna 2001 puhelun kaimaltaan Jukka Törmälältä, joka tarjosi hommia Vatupassilla. SM-tasollakin kilpaillut hiihtäjä tarttui tilaisuuteen, eikä ole päätöstään katunut.

– Törmälän Jukka oli vuosituhannen alussa kaverinsa Hannun kanssa Helsingissä reissaamassa ja siinä automatkalla Hannu minua suositteli. Törmälä pyysi Vatupassille kuskiksi ja siihen jäi hierojan hommat. En oo kyllä harmitellu sen uran kesken jäämistä. Jo ensimmäisenä vuonna kiittelin, että parempaan taloon tulin kuin oon ikinä ollu. Vatupassilla työntekijät on johtoa myöten omistautuneita. Mielellään sitä on vaikka koko uransa täällä, Jukka toteaa parinkymmenen vuoden vatupassikokemuksella.

Hierojan taidot eivät ole täysin ruostuneet, sillä Jukka huolehtii vielä kilpatasolla urheilevan jälkikasvunsa lihashuollosta. Kollegoiden lihasjumeja hän ei ole kuitenkaan työpäivien mittaan ehtinyt hoitamaan, sillä hommia kasvavassa yrityksessä on riittänyt. Suurimpia muutoksia uralla ovat olleet tietokoneiden tuleminen ja Vatupassin sukupolvenvaihdos.

– Ennen tehtiin sopimukset paperille, joten tietokoneet muutti paljon. Millan ja Jaken myötä tavaramäärät ja koneiden repertuaari taas kasvoi kovasti. Mastolavat, hissit ja muut uudet koneet ovat laajentaneet työnkuvaa. Minut palkattiin alun perin autokuskiksi, mutta olen kokenut oikeastaan koko konevuokraamorepertuaarin nykyisiin esimiestehtäviin saakka.  Asiakaspalvelu on kuitenkin aina ollut se ykköshomma, siitä olen nauttinut, Jukka kertaa uraansa.

Vuokraamopäällikkö Karvinen tunnetaan reiluna ja sovittelevana esimiehenä, mistä osoituksena hän on voittanut jo kahdesti Kuopion vuoden työntekijän palkinnon. Vaatimaton mies vähättelee ansioitaan, mutta myöntää, että jotain on tehty oikein.

– Kai se on se, kun on ite tehnyt jokaista hommaa. Osaa kuunnella ja auttaa. Sama koskee asiakkaita, tärkeintä on kuunnella tarpeet ja keskustella. Jos aikaa on, niin keitellä kahvit. Pittää myös muistaa kiittää kollegoita aina kun on syytä. Meillä annetaan pieniä palkintoja, kun hommat on sujuneet hyvin. Tärkeää ei ole se varsinainen palkinto, vaan huomioiminen ja kannustaminen, Jukka pohtii rooliaan esimiehenä.

Joensuusta lähtöisin oleva Jukka kokee aikaa sitten kuopiolaistuneensa. Alkuun kaupungin useat yksisuuntaiset tiet tuottivat päänvaivaa, mutta kuopiolaisten kanssa joviaali mies on tullut heti toimeen.

– Hyvin näiden kanssa pärjää, kun oppii metkut. Kuopio on kehittyvä kaupunki ja täällä on paljon työmaita. Hyvin ollaan viihdytty ja kyllä tässä kutsuu itseään jo kuopiolaiseksi. Tässä työssä parasta on ihmiset ja se onnistumisen tunne, kun ollaan asiakkaan kanssa molemmat tyytyväisiä. Siihenhän tässä pyritään, molemminpuoliseen hyvään mieleen, Jukka päättää.