Matkalla huipulle

Syksyn pähein ammattikoulukiertue

Vatupassi ottaa renkaat alle ja lähtee kahden viikon Matkalla huipulle  -ammattikoulukiertueelle ympäri Suomen. Koska konevuokraamoalalle ei ole vielä suoraa koulutusta, Vatupassi haluaa tarjota mm. rakentamisen, konetuotantotekniikan, logistiikan, pintakäsittelyn sekä sähkö- ja talotekniikan opiskelijoille mahdollisuuden tutustua monipuoliseen alaan.

Vatupassille on tärkeää tukea nuoria ja mahdollistaa heille startti työuralle. Kiertueella on mahdollisuus ilmoittaa kiinnostuksensa Vatupassin työharjoittelu- tai kesätyöpaikkaa kohtaan. Tärkeintä alalla ei ole titteli vaan kyky osoittaa pitkäjänteisyyttä, ja siitä syystä Vatupassilta löytyy joka alan osaajia aina kokeista kuorma-autonkuljettajiin ja papeista maistereihin. 

Kiertue poikkeaa ammattikouluilla Joensuussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Oulussa ja Nurmeksessa. Tapahtumissa kuunnellaan nuorison tanssijalkaa kutkuttavaa musiikkia, hämmästellään Stunt Freaks Teamin taidonnäytteitä, kokeillaan keulimista stunttisimulaattorilla ja otetaan mittaa kaverista leikkimielisillä kisoilla. 

Matkalla huipulle -kiertue on osa Vatupassin sosiaalisen vastuun suunnitelmaa, johon kuuluu myös esimerkiksi junnutonnien jakaminen.

Kiertueaikataulu 2022:

Ti 20.9. Joensuu, Riveria
Ke 21.9. Kuopio, Sakky
Ma 26.9. Nurmes, Riveria
Ti 27.9. Oulu, OSAO
Ke 28.9. Jyväskylä, Gradia