Vastuullisuus

Reilu työnantaja

Ollaan alusta asti oltu sitä mieltä, että työntekijä on ykkönen. Niin kliseeltä kuin se ehkä kuulostaakin, Vatupassilla työntekijät ovat perheenjäseniä. Perheomisteinen yritys kun ollaan. Se puolestaan tarkoittaa, että meillä työntekijöistä huolehditaan ja heihin luotetaan siinä missä perheeseenkin.

Ja kun työntekijöillä on hyvä olla, myös asiakkaasta on kiva tulla Vatupassille.

HYVINVOINTI

Vatupassilaiset eivät turhia juoksentele. Meillä työntekijät nimittäin pääsevät näppärästi paikasta toiseen työnantajan kustantamalla sähköpyörällä. Jos jotain kremppaa tulee, meillä on kattava työterveyshuolto ja vapaaehtoinen työkykyvakuutus. Ja koska kaikilla vatupassilaisilla on koneiden lisäksi omat intohimonsa, tarjoamme työntekijöillemme Smartum liikunta- ja kulttuuriedun sekä hyvinvointi -ja hierontaedun, minkä voi käyttää omien mieltymysten mukaan. Meillä myös maksetaan kaikille bonusta tupakoimattomuudesta. Siis kaikille. Niillekin, jotka eivät ole koskaan tupakoineet.

Ja koska hyvinvoinnissa on fyysisen terveyden lisäksi kyse myös pääkopan sisäisistä asioista, tuetaan Vatupassilla työntekijöiden henkistä jaksamistakin. Meillä on käytössä ennaltaehkäisevä mielen hyvinvoinnin palvelu Auntie, jonka kautta vatupassilaiset voi luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä keskustella hyvinvoinnin ammattilaisten kanssa mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. Liittyi ne työhön tai yksityiselämään!

Työturvallisuudesta ei tietenkään tingitä. Meillä on puolivuosittain jaossa yksi palkallinen vapaapäivä vatupassilaiselle, jonka työturvallisuuteen, työn laatuun tai työympäristöön liittyvä havainto tai kehitysidea lisää koko työyhteisön hyvinvointia ja vie meitä yrityksenä eteenpäin!

Keinoja huolenpitoon on siis monta, mutta suorittamaan ei lähdetä. Pääasia, että kaikilla on hyvä olla.

KOULUTUS

Vatupassilaiset ovat välkkyä porukkaa. Koska olemme konevuokraamoalan ennakkoluuloton kehittäjä, meille hakeutuu töihin uteliaita ja ennakkoluulottomia ihmisiä. Ja tiedonnälkähän ei lopu vaan kasvaa syödessä. Vatupassilla ruokaa on tarjolla. Meillä kouluttautua voi niin talon sisä- kuin ulkopuolella aina kun uusi nälkä iskee.

Sellainen sääntö meillä on, että ilman lupaa ei saa hommia tehdä. Eli pidetään tiukasti huoli siitä, että kaikkien työntekijöiden luvat ja lisenssit ovat kunnossa ja ajan tasalla. Ja tästä meillä huolen pitää hyvin valmennettu pomo-osasto. Kaikki esihenkilömme käyvät läpi 10 kuukauden korkeanpaikan leirin, jossa Vatupassin toverillinen ja toisista huolta pitävä kulttuuri iskostetaan heidän selkärankaansa. Tehtäviensä tasalla oleva ja itsevarma pomo kun ei sitten turhista nipota.

Koko henkilöstön työturvallisuuden ja hyvinvoinnin jatkuvaan kehittämiseen on sitouduttu liittymällä myös Nolla tapaturmaa -foorumin jäsenyritykseksi. Ja kaikkihan sen tietää, että kouluttamalla ja hyvin valmistautumalla vältetään jo iso osa tapaturmista.

LUOTTAMUS

Vatupassilaista kulttuuria leimaa perheomisteisen yrityksen reiluus, joustavuus ja oikeudenmukaisuus. Meillä omista pidetään huolta. Ja se tarkoittaa sitä, että vastuuta kannetaan yhdessä, luotetaan toinen toisiimme ja autetaan työkaveria ilman mikromanageerausta.

Meillä harrastetaan muutenkin minimaalisen vähän nipottamista ja turhantärkeyttä. Aito ja rento yrityskulttuuri tarkoittaa meillä matalaa organisaatiorakennetta ja liiallisen byrokratian välttämistä. Jos jotain on mielen päällä, pomolle voi – ja pitää – soittaa myös vapaa-ajalla. Mahdollistamme myös työkierron maisemanvaihdosta kaipaaville vatupassilaisille. Kun kerran on saatu hyvät tyypit leipiin, ei heistä hevillä luovuta.

Molemminpuolisesta luottamuksesta kertoo jotakin myös viimeisimmän henkilöstökyselyn yhteydessä mitattu eNPS eli employee net promoter score. eNPS kertoo kuinka todennäköisesti vatupassilaiset suosittelisivat työpaikkaansa tuttavilleen. Pojoja saatiin tällä kertaa +58 (vuonna 2022 +76, vuonna 2023 +85), pienessä laskusuhdanteessa siis, mutta silti keskiarvoa merkittävästi korkeammalla (Veritaksen vertailtukeskiarvo +33,39). Sanovat, että jos indeksi on yli +50, on se erinomaisella tasolla.

Vatupassilla työskentelee myös oma HR-asiantuntija, joka pitää huolen, että työntekijät voivat hyvin ja tietävät oikeutensa ja etunsa. Me uskotaan, että sisäisesti asioista ei voi koskaan tiedottaa liikaa. Kaikki vatupassilaiset sitoutuu meille töihin tullessaan noudattamaan firman eettisiä ohjeita ja periaatteita, joista voi käydä lukemassa lisää täällä.

Lue lisää

VASTUULLISUUDESTA