Vastuullisuus

Reilu työnantaja

Ollaan alusta asti oltu sitä mieltä, että työntekijä on ykkönen. Niin kliseeltä kuin se ehkä kuulostaakin, Vatupassilla työntekijät ovat perheenjäseniä. Perheyritys kun ollaan. Se puolestaan tarkoittaa, että meillä työntekijöistä huolehditaan ja heihin luotetaan siinä missä perheeseenkin.

Ja kun työntekijöillä on hyvä olla, myös asiakkaasta on kiva tulla Vatupassille.

HYVINVOINTI

Vatupassilaiset eivät turhia juoksentele. Meillä työntekijät nimittäin pääsevät näppärästi paikasta toiseen työnantajan kustantamalla sähköpyörällä. Säntäilyn määrää vatupassilaiset voivat suitsia myös Firstbeat-hyvinvointianalyysilla, joka mittaa kuormitusta, stressiä ja palautumista. Sen avulla saa hyvää tietoa esimerkiksi siitä, nukkuuko riittävästi. Koska hyvät yöunet ovat kaikkien etu; hyvin nukkuneella on harvemmin känkkäränkkäpäivä.

Ja jos jotain kremppaa tulee, meillä on kattava työterveyshuolto ja vapaaehtoinen työkykyvakuutus. Ja koska kaikilla vatupassilaisilla on koneiden lisäksi omat intohimonsa, kustannamme mieltymysten mukaan kaikenlaista kuntosalikorttien, urheilukilpailujen, hieronnan ja fysikaalisen hoidon väliltä. Meillä myös maksetaan kaikille bonusta tupakoimattomuudesta. Siis kaikille. Niillekin, jotka eivät ole koskaan tupakoineet.

Koko henkilöstön hyvinvoinnin sekä työturvallisuuden jatkuvaan kehittämiseen on sitouduttu liittymällä myös Nolla tapaturmaa -foorumin jäsenyritykseksi.

Keinoja huolenpitoon on siis monta, mutta suorittamaan ei lähdetä. Pääasia, että kaikilla on hyvä olla.

KOULUTUS

Vatupassilaiset ovat välkkyä porukkaa. Koska olemme konevuokraamoalan ennakkoluuloton kehittäjä, meille hakeutuu töihin uteliaita ja ennakkoluulottomia ihmisiä. Ja tiedonnälkähän ei lopu vaan kasvaa syödessä. Vatupassilla ruokaa on tarjolla. Meillä kouluttautua voi niin talon sisä- kuin ulkopuolella aina kun uusi nälkä iskee.

Sellainen sääntö meillä on, että ilman lupaa ei saa hommia tehdä. Eli pidetään tiukasti huoli siitä, että kaikkien työntekijöiden luvat ja lisenssit ovat kunnossa ja ajan tasalla. Ja tästä meillä huolen pitää hyvin valmennettu pomo-osasto. Kaikki esihenkilömme käyvät läpi 10 kuukauden korkeanpaikan leirin, jossa Vatupassin toverillinen ja toisista huolta pitävä kulttuuri iskostetaan heidän selkärankaansa. Tehtäviensä tasalla oleva ja itsevarma pomo kun ei sitten turhista nipota.

LUOTTAMUS

Vatupassilaista kulttuuria leimaa perheyrityksen reiluus, joustavuus ja oikeudenmukaisuus. Meillä omista pidetään huolta. Ja se tarkoittaa sitä, että vastuuta kannetaan yhdessä, luotetaan toinen toisiimme ja autetaan työkaveria ilman mikromanageerausta.

Meillä harrastetaan muutenkin minimaalisen vähän nipottamista ja turhantärkeyttä. Aito ja rento yrityskulttuuri tarkoittaa meillä matalaa organisaatiorakennetta ja liiallisen byrokratian välttämistä. Jos jotain on mielen päällä, pomolle voi – ja pitää – soittaa myös vapaa-ajalla. Mahdollistamme myös työkierron maisemanvaihdosta kaipaaville vatupassilaisille. Kun kerran on saatu hyvät tyypit leipiin, ei heistä hevillä luovuta.

Molemminpuolisesta luottamuksesta kertoo jotakin myös viimeisimmän henkilöstökyselyn yhteydessä mitattu eNPS eli employee net promoter score. eNPS kertoo kuinka todennäköisesti vatupassilaiset suosittelisivat työpaikkaansa tuttavilleen. Pojoja saatiin tällä kertaa +85 (vuonna 2022 +76), joka on keskiarvoa merkittävästi korkeammalla (vertailtu keskiarvo +32,17).

Vatupassilla työskentelee myös oma HR-asiantuntija, joka pitää huolen, että työntekijät voivat hyvin ja tietävät oikeutensa ja etunsa. Me uskotaan, että sisäisesti asioista ei voi koskaan tiedottaa liikaa. Kaikki vatupassilaiset sitoutuu meille töihin tullessaan noudattamaan firman eettisiä ohjeita ja periaatteita, joista voi käydä lukemassa lisää täällä.

Lue lisää

VASTUULLISUUDESTA