Ympäristö

Vuodesta 2020 lähtien kaikkien toimipisteidemme käyttämä sähkö on alkuperämerkittyä vihreää sähköä. Tavoitteemme on saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2030. Toimimme alalla, jonka keskiössä ovat runsaasti energiaa kuluttavat koneet. Näin meillä myös on suuret mahdollisuudet vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin. Vuokraamamme koneet tarkastetaan ja puhdistetaan, jolloin niiden moottorit toimivat optimaalisella tavalla. Ohjeistamme asiakkaitamme tavoista, joilla vuokraamiemme koneiden hiilidioksidipäästöjä on mahdollista pienentää.

Lämmitämme kaikki omistamamme kiinteistöt uusiutuvalla energialla ja kaikki käyttämämme sähkö on Pohjois-Karjalan Sähkön uusiutuvalla energialla tuotettua vihreää sähköä. Uusien kiinteistöjen valaistuksessa käytämme energiatehokkaita led-lamppuja ja korvaamme niillä elinkaareensa päähän tulleen vanhan valaistuksen. Lopetimme kertakäyttöisten kahvikuppien käytön myymälöissämme.

Teot ovat vaikuttavia. Siirtymällä uusiutuvaan energiaan vähensimme noin 74 tonnia CO2-päästöjä vuodessa. Määrää voi verrata esimerkiksi noin 150 edestakaiseen lentoon New Yorkiin tai 30 omakotitalon sähkön kulutukseen.

Analysoimme toimintamme ympäristökuormitusta oman laskemisen lisäksi osallistumalla Vihreä kädenjälki -selvitykseen. Meille on myönnetty myös Green Deal -sertifikaatti. Ohjeistamme valitsemaan hankinnoissa ympäristöä vähemmän kuormittavan vaihtoehdon, vaikka se tarkoittaisi kustannusten nousua.

Selvitämme mahdollisuuksia siirtyä biodieselin käyttöön yhteistyössä polttoaineen toimittajien kanssa. Pyrimme kohottamaan sähkökäyttöisten koneiden määrää kalustossamme. Käytämme vain biohajoavaa hydrauliikkaöljyä.

Näillä konkreettisilla toimenpiteillä vähennämme toimintamme aiheuttamaa ympäristökuormitusta.