Vastuullisuus

Me Vatupassilla uskomme, että elämää ei saa päästää liian kulutuskeskeiseksi – tulevaisuus on nimittäin kiertotaloudessa. Vaikka myymälöistämme Joensuussa, Nurmeksessa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa voi myös ostaa työkaluja, on toimintamme ytimessä kuitenkin työkoneiden ja -välineiden vuokraus ja konevuokraamopalvelumme kehittäminen. Uskomme, että kaikilla rakentajilla on yhtäläinen oikeus onnistua, eikä onnistuminen saa koskaan jäädä työvälineistä kiinni.

Miksi ostaa kun voi vuokrata

Asiahan on niin, että laadukkaisiin työvälineisiin satsaamalla vähennetään samalla niiden kehnompien laitteiden tuotannosta ja kulutuksesta syntyvää jätettä ja hukkaa. Tähän lopputulemaan päästään ihan silkalla maalaisjärjellä: mitä ensiluokkaisemman ja kestävämmän tuotteen me hankimme heti alkuun, sitä pidempään se kestää myös käytössä, vuokraajalta toiselle.

Osa suosituimmista koneistamme on vuokralla vuoden jokaisena päivänä, oli kyseessä sitten arki tai pyhä. Ihan kaikille työkaluille ja -koneille ei toki riitä kysyntää ympäri vuoden, sillä kukapa keksisi käyttöä puutarhajyrsimelle keskellä talvea tai lämmittimille keskellä kesää. Puhdas tosiasia on kuitenkin se, että ostamisen sijaan vuokraamalla laadukkaat välineet ei säästetä ainoastaan ympäristöä ja aikaa, mutta myös ihan oikeaa rahaa. Meistä on myös hienoa, että sama saksinostin voi yhden viikon aikana olla kesäfestareilla nostamassa tapahtumakävijöitä taivaisiin ja seuraavaksi rakennustyömaalla auttamassa maailmamme rakentajia suorittamaan työnsä turvallisesti ja tehokkaasti.

Edellytämme vastuullisia toimintaperiaatteita myös tavarantoimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Samalla otamme heistä itse mallia. Vastuutamme myös asiakkaitamme käyttämään vuokratuotteita fiksusti, turvallisesti ja vastuullisesti – vuokratun koneen tai laitteen lisäksi asiakas saa aina ohjeet ja ratkaisut tehokkaaseen tekemiseen asiantuntevalta henkilökunnaltamme.

Kaikki pienimmätkin teot vievät meitä eteenpäin kohti yhteistä, suurta tavoitetta. Ilmastokriisin hidastamiseen ja pysäyttämiseen tarvitaan suunnattoman isoja ja järeitä tekoja sekä uusien toimintatapojen ja kulutustottumusten omaksumista, mutta mikään muutos ei mielestämme ole liian pieni nykyisessä maailmantilassa. Siksi aloitamme siitä mistä heti voimme: käytämme vain biohajoavaa hydrauliikkaöljyä henkilönostimissamme ja maansiirtokoneissamme, ja vuoden 2020 alusta eteenpäin kaikkien toimipisteidemme sähkö on vihreää. Hiomme jokaisen yksityiskohdan huolella, jotta jonakin päivänä toimintamme on 100 prosenttisesti vastuullista ja hiilijalanjälkemme pyöreä nolla.
Maailmamme on juuri sellainen, millaiseksi sen rakennamme. Varmistetaan yhdessä, että se on kestävä.