Seitsemän syytä, miksi valitsimme Aspenin polttoaineet

Vatupassi on solminut yhteistyön ruotsalaisen Aspenin kanssa, joka toimittaa jatkossa polttoaineita koneisiimme. Aspenilta saamme alkylaattibensiiniä, biodieseliä sekä uusiutuvista materiaaleista valmistettua ketjuöljyä.

Jatkossa kaikissa Vatupassin kaksi- ja nelitahtimoottoreissa on käytössä alkylaattibensiiniä, joka on Aspenin kehittämä puhtaammin palava polttoaine. Lisäksi kaikki käyttämämme diesel on Aspenin 100 % uusiutuvista hiilivedyistä valmistettua biodieseliä. Näin kesän kynnyksellä Aspenin polttoaineita on tankattu esimerkiksi vuokraamoistamme löytyviin tärylevyihin, puutarhajyrsimiin sekä polttomoottoreilla varustettuihin hinattaviin nostimiin.

Hyväksi havaittuja löpöjä ei tunnetusti hevillä vaihdeta. Siksipä listasimme seitsemän syytä, miksi päädyimme Aspeniin.

Moottorit tykkää

Alkylaattibensiini valmistetaan fossiilisten polttoaineiden kaasumaisista hiilivedyistä eli höyryistä tai kaasuista, joita syntyy öljynjalostuksessa. Tällä prosessilla valmistetussa polttoaineessa on mitättömän vähän olefiineja, aromaattisia hiiliyhdisteitä tai muuta ylimääräistä höttöä, joka muuttuu palaessa myrkyksi. Siksi Aspenin bensiini palaa puhtaammalla liekillä, kuin perinteinen bensa. Yksinkertaistettuna moottoriin jää Aspenin löpöillä vähemmän nokea, karstaa ja sotkua. Ja kuten tiedetään, mitä vähemmän sotkua, sitä pidempään moottori kestää käytössä. Aspenin polttoaineilla vehkeemme pysyvät kunnossa pidempään.

Aspenin bensiini myös säilyy reilusti pidempään, kuin tyypillinen pienkonebensa. Kaikki meistä tietää, että talven yli seisseet vehkeet ei välttämättä käynnisty, mikäli tankissa on vanhat nesteet. Aspenit säilyy jopa 3–5 vuotta, joten pitkäänkin käyttämättä olleet koneet lähtevät varmasti ja helposti käyntiin. Tähän ei moni löpö pysty!

Ihmiset tykkää

Aspenin alkylaattibensiinin kehitys lähti siitä, että metsurit saivat päänsärkyä moottorisahojen pakokaasujen takia. Tarvittiin puhtaampaa polttoainetta. Aspenin pakokaasut ovat hajuttomia ja niissä on vähemmän ihmisille haitallisia päästöjä. Voitte kaikki kuvitella, millainen vaikutus tällä on ihmisten terveyteen esimerkiksi carting-halleissa tai muissa suljetuissa tiloissa, joissa moottoreita päristellään pitkin päivää.

Meillä Vatupassilla työntekijöiden hyvinvointi on aina ykkösasia, joten senkin takia alkalyyttibensiini on meille oikea vaihtoehto. Kenenkään ei ole syytä kärsiä töissään turhasta kärystä.

Ympäristöystävällinen vaihtoehto

Kylmien talvien takia kaikkia Vatupassin työkoneita ei ole vielä mahdollista sähköistää. Tietyissä paikoissa polttomoottoreilla on paikkansa. Alkalyyttibensiinin avulla vähennämme huomattavasti otsonikerrokselle haitallisia pakokaasuja. Vaihdamme myös dieselin Aspenin biodieseliin, jonka valmistuksessa on käytetty rypsiä. Jos löpöä pitää poltella, niin poltellaan sitä ainakin parhaalla mahdollisella tavalla!

Jos kelpaa rallikuskeille, kelpaa meillekin

Aspenin polttoaineita käytetään moottoriurheilussa, muun muassa STCC-sarjassa. Meillä on töissä sen verran intohimoisia rallifaneja, että tämä seikka herätti heti kiinnostuksen! Hommahan on kuitenkin niin, että useita kymmeniä tuhansia euroja maksaviin moottoreihin ei kaadeta mitä tahansa töhnää, vaan polttoaineen täytyy olla priimaa. Aspenin bensoissa talleja on kiinnostanut erityisesti tasalaatuisuus. Joka purkissa on taatusti sitä mitä sanotaan ja moottorit pysyvät puhtaampina.

Vähemmän käryä kotipihalla

Alkylaattibensiini ei ole pelkästään ammattilaisten valinta. Kotikoneiden kuten ruohonleikkureiden moottorien tekniikka ei ole niin kehittynyttä, kuin ammattivehkeiden, joten puhdas palaminen on niissä vieläkin tärkeämpää. Hajuttomat ja myrkyttömät pakokaasut ovat myös erittäin tehokkaita naapurisovun ylläpitämisessä!

Esimerkiksi Vatupassilta vuokrattavissa puutarhajyrsimissä käytetään Aspenin puhtaasti palavaa alkalyyttibensiiniä. Eron huomaat käyttömukavuudessa.

Aspen ei säikähdä Suomen talvia

Kun puhutaan ympäristöystävällisistä polttoaineista, niin ensimmäinen kysytään yleensä: ”mitenkäs ne toimii talvella?” Aspenin alkylaattibensiini on kehitetty ruotsalaisilla metsätyömailla, joten vaativat ja vaihtelevat olosuhteet ovat kehittäjille tuttua kauraa. Aspenit palaa hyvin myös pakkasilla eikä hyytävätkään kelit jähmetä öljyjä. Siksi uskalletaan tankata niitä myös meidän leveysasteilla.

Hyvä meininki meneillään

Lopulta yhteistyöhön Aspenin kanssa vaikutti myös se, että firman ihmisten kanssa on helppo tulla toimeen. Pulju on perustettu 1980-luvulla palvelemaan metsureiden tarpeita, ja sopiva mehtäläisyys on säilynyt tekemisessä mukana tähän päivään saakka. Hommat toimii muutenkin kuin puheen asteella ja tuote on kunnossa. Suosittelemme kokeilemaan!
www.aspenfuels.fi