Pohjola Rakennus Oy

Suuri kalusto ei seiso turhan panttina

ALT

Mastolavojen vuokraaminen on ollut taloudellisesti kannattavaa monessakin mielessä

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi punnitsee tarkkaan, minkä konevuokraamon kanssa on taloudellisesti fiksuinta aloittaa yhteistyö. Hintavertailussa Vatupassi erottui edukseen.

”Kilpailutamme aina konevuokraamojen hinnat, ja mastolavojen vuokraaminen Vatupassilta osoittautui järkevimmäksi ratkaisuksi, kertoo yrityksen työmaapäällikkö Jani Väyrynen.”

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi päätyi vuokramaan uudiskohteensa julkisivutyössä tarvittavat mastolavat Vatupassilta hyvin yksinkertaisesta syystä. Hintavertailujen jälkeen yhteistyö Vatupassin kanssa osoittautui rakennusfirman liiketoiminnalle kaikkein kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi. Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi kuuluu Pohjola Rakennus Group PRG Oy -konserniin, jolla on työmaita ympäri Suomen. Konsernin tuotantoon kuuluvat asuinrakennukset, liike-, tuotanto- ja toimitilat.

Koska henkilöstöä ja työmaita on paljon, hankintojen hyödyt tulee punnita tarkkaan. Mastolavojen vuokraaminen Vatupassilta onkin ollut asia, joka on säästänyt euroja muutenkin kuin kilpailijoita kustannustehokkaampien hintojen vuoksi. Vuokrakaluston ansiosta yrityksen ei tarvitse hankkia suuria säilytystiloja ja seisottaa kallista kalustoa.

”Meillä ei ole mastolavoille jatkuvaa käyttöä. Isoja varastotiloja meillä ei myöskään ole, joten ei niille olisi edes säilytyspaikkaa. Lisäksi vuokraamalla työmaalle saadaan aina hyväkuntoinen ja tasokas kalusto – sekä tarvittaessa apuun rientävät ammattilaiset”, Väyrynen kertoo.

”Vatupassilta ovat aina käyneet nopeasti korjaamassa tai muokkaamassa kalustoa, jos jotain on tullut. Myös lavojen siirtäminen on onnistunut ongelmitta. Hyvin ovat hommat toimineet”, Väyrynen toteaa.

Lue myös nämä