Nenna Pääkkönen

Täällä pärjää, kun on vaan oma ittensä!

Vatupassilla taloushallinnon harjoittelijana taloon tullut Nenna Pääkkönen hehkuu innostusta harjoittelujakson loppupuolella. Tulevaisuus Vatupassilla on vielä opintojen valmistumisesta kiinni, mutta hyvin todennäköisesti Nenna tulee piristämään Joensuun myymälän ilmapiiriä jatkossakin.

– Kyllähän tuo Milla on kosiskellut jatkamaan täällä, mutta koitan saada nuo opinnotkin loppuun. Vähän kyllä vaikeaa tekee, kun ei työelämän makuun päästyä malttaisi enää opiskella, energinen ja innokas Nenna nauraa.

Nuorena naisen harjoittelu työkoneisiin keskittyvällä miesvaltaisella alalla on herättänyt kysymyksiä Nennan tuttavapiirissä, mutta hän itse vähät välittää ihmettelystä.

– Isälläni on metallialan firma ja olen pienestä saakka tottunu läpänheittoon ukkojen kanssa. Miulla ei ole ollut mitään ongelmaa sulahtaa sisään Vatupassille. Muutama viikko ehkä meni, että nuo pojat lämpeni, mutta ollaan kyllä tultu mainiosti juttuun. Täällä otetaan vastaan kaikki, kun on vaan oma itsensä. Nyt viiden kuukauden jälkeen ollaan myös päästy hyvään härnäämiseen puolin ja toisin, voi sanoa että oon osa sakkia, Nenna hekottelee.

Nenna on omien sanojensa mukaan oppinut harjoittelussa huimasti. Opiskeluihin liittyvien laskutusten ja ennen nihkeältä tuntuneiden excelöintien lisäksi hän on huomannut innostuvansa myös työkoneista.

– Enhän mie ennen tiennyt yhtään mikä joku saksilava tai puominostin on. Nyt sit yhtenä päivänä olin tuolla uusista koneista kuvia ottaessani, että vau! Onpa nää hienoja. Että siltäkin osin on kyllä ajatukset muuttuneet. Onneks oon sellainen, etten pelkää kysyä tyhmiä kysymyksiä, vaan oon aina vaatinu selittämään mitä mikäkin tekee. Siinä on kyllä oppinu paljon.

Vatupassi on todellinen perheyritys, jossa työskennellään sisarusten kesken ja useammassa sukupolvessa. Nennan mukaan se luo työilmapiiriin aivan omanlaistaan hehkua.

– Rentous on se ykkönen. Täällä ei oo mitään nokkapokkaa tai juoruilua. Oon nähny jo kotona, millasta on perheyrityksen dynamiikka. Kaikki kun tuntee toisensa, niin pysytään läheisenä, kuten perheissä. Onhan siinä toki riskinsä, mutta täällä homma toimii. Sen näkee hyvin, että yritys on kaikille työntekijöille tärkeä. Se ihan liikuttaa, Nenna toteaa viimeisten harjoittelupäiviensä kynnyksellä.

Julkaistu 12.2.2020.

Lue myös nämä

MEILLE TÖIHIN

Sinun uratarinasi tämän joukon jatkoksi?