Kari Tanskanen

Taikuri Tanskanen ratkaisee ongelman kuin ongelman

Vatupassin Joensuun myymälän päällikkö Kari Tanskanen tunnetaan siitä, että hänen ollessa paikalla ei ole tarvetta käyttää googlea. Myös taikuriksi kutsutulta Karilta kun löytyy vastaus kysymykseen kuin kysymykseen. Lämmintä huumoria viljelevän miehen mukaan vastuu vastauksista kuuluu kuitenkin kuulijalle.

– Taikurin lempinimi juontuu vuokraamotyön alkuajoille 80-luvun lopulle. Toimin asentajana, ja jos jotakin ei ollut, niin se piti loihtia. Sieltä se nimi tulee. Toinen lempinimi on Kirka, mutta se johtuu ihan vaan pitkistä hiuksista, Kari tarinoi.

Kari on työskennellyt Törmälän Jukan firmassa jo ennen Vatupassia, joten kokemusta alalta löytyy vähintäänkin riittävästi. Kiinnostus moottoreihin ja laitteisiin on ollut läsnä jo lapsuudessa ja Kari kuvaileekin työtänsä intohimotyöksi.

– Ikänsä on kiinnostanut laitteet. Jukan kanssa tutustuttiin, kun molemmat oltiin innokkaita moottoriurheilun seuraajia ja siitä yhteistyö lähti. Laitteiden parissa tulee vietettyä vapaa-aikakin, aina työmaiden ohi ajellessa kattoo kenen vehkeitä siellä on ja kotona selailee sivustoja. Just lääkäri kysyi selkää tutkiessa, että kirjoitanko lomaa ja vastasin, että elä ihmeessä, en mie levätä halua, vaan olla töissä, Kari hekottelee.

Valtava kiinnostus kalustoon on varmasti yksi syistä, minkä takia Kariin luotetaan. Toinen tärkeä tekijä on palvelualttius. Kari tietää kuinka asiakkaat pidetään tyytyväisinä.

– Tärkeintä on, että tehdään se mitä luvataan. Ja vastaus pitää löytyä kysymykseen kuin kysymykseen. Nykyisin on oltava työntekijöitä, joilla on monenlaista kokemusta ja ammattitaitoa. Ei riitä, että erottaa porakoneen ja lapion. Käydään mestarien kanssa tutustumassa työmaihin ja opitaan koko ajan. Itekin remppaan aina uudet koneet läpi, että tiedän mitä myyn. On syytä mennä peilin eteen, jos kuvittelee olevansa valmis, Kari toteaa.

Luotettavuutta lisää myös tavoitettavuus. Karin puhelin on asiakkaille auki myös sunnuntaisin. Kari muistelee, kuinka asiakas soitti työmaalta ja pahoitteli kovasti pyhän vieton häiritsemistä. Ei mennyt kuin hetki, niin oli kolme vatupassilaista ongelman kimpussa. Näin asiakkaat säilytetään Kari Tanskasen malliin.

Metsästystä ja kalastusta harrastavalla Karilla on esimiehenä isällinen ote. Pitkä kokemus tuo älyä ja harkintaa, mutta tärkeintä työssä on hurtti huumori.

– Sitä saa ja pitää olla, että jaksaa. Meillä tappelee asiat, ei miehet. Koskaan ei ole tullut vastaan tilannetta, josta ei olis huumorilla selvitty. Tärkeää myös on, että kukaan ei ole toisen yläpuolella. Itekin hyppään auton rattiin heti, jos on tarvis. Näin säilyy porukkahenki. Kaiketi homma on toiminut, kun tällä porukalla viihdytään yhdessä vapaa-ajallakin, vaikka sitten metällä, Kari toteaa tyytyväisenä.

Julkaistu 12.2.2020.

Lue myös nämä

MEILLE TÖIHIN

Sinun uratarinasi tämän joukon jatkoksi?